La nostra proposta és animar-vos a viatjar per l'Àfrica des de la visió dels primers exploradors  que descobrien a poc a poc totes les belleses amagades així com les dificultats que havien de resoldre; fins als viatgers dels nostres dies que ens narren diferents aspectes de la forma de vida i costums actuals.

Okupes a l’Àfrica

Lluís Mallart. Un antropòleg defensa la dignitat d’uns pobles que ja han vist arribar massa salvadors blancs. Crònica del darrer retorn al Camerun del professor Mallart, en la que ens explica  la vida quotidiana de la gent del pais i els seus esforços per sobreviure amb dignitat, després de tota una sèrie de reflexions la gran pregunta: Que hi fem a l’Àfrica?

Viajeras Intrepidas y aventureras

Cristina Morato En aquest llibre coneixerem a les autentiques pioneres que van viatjar a la selva africana o als deserts d'Arabia en una època que tot això era un món d'homes

Los Guardianes del lago

Jordi Serrallonga       En aquest llibre es narren els treballs de recerca arqueològica que l'autor i el seu equip van realitzar a les ribes del llac TURKANA a la vegada que relata l'admiració i amistad que va establir amb els MASSAI veritables guardians del llac.
Vagabundo en África Javier Reverté És un viatge que comença a Sud-àfrica i recorre diversos paisos, sempre contradictoris.

Per penetrar millor en la cultura africana és recomanable tenir alguns coneixements de les principals llengües que s'hi parlen.

Podem oferir-vos manuals i vocabularis de diverses llengües africanes.

FANG

SOMALI

BAMBARA

MALINKE

SWAHILI

WÒLOF

BLA, BLA, BLA...

BITXOS I PLANTES

Per a moltes persones un dels principals atractius de l’Àfrica es troba en els parcs nacionals on poder fotografiar exemplars de la gran quantitat d’espécies animals que encara hi ha en aquelles grans reserves naturals.

Entre el fons de llibres de temes africans que podeu trobar a La Ploma n’hi ha uns quants dedicats a la fauna i la flora africanes.

Diverses guies de camp que us ajudaran a identificar les espécies que es posaran a l’abast dels objectius de les vostres càmeres, llibres orientats als lectors més joves, il·lustrats amb bonics dibuixos, alguns llibres de gran format de contingut faunístic, perexemple un magnífic llibre amb gran quantitat de fotos d’elefants, un deliciós llibret dedicat a “Floquet de neu” amb text i dibuixos de l’etòleg Jordi Sabater i Pi.

Pel que fa a la botànica destaquem un volum també de gran format sobre la vegetació de la Guinea Equatorial.

Durant molts anys practicar la cacera ha estat una de les activitats preferides dels occidentals a l’Àfrica, actualment ja no és així, de totes maneres disposem d’alguns títols referents a aquest tema.

Estem a la disposició de tots els nostres clients i amics per a qualsevol consulta que ens volgueu adreçar.

envia'ns el teu comentari sobre algún llibre

ATENCIÓ VIATGERS: Us recordem que a la llibreria també trobareu diverses guies i materials per documentar i preparar les vostres futures aventures africanes.

Recomanen aquesta nova guia de Camerún on podreu trobar aspectes històrics, descripció de moltes de les ètnies que poblen aquest pais, així com també descripcions d'itineraris molt interessants, preparats per l'autor JOAN RIERA jove antropòleg, però un gran coneixedor dels diferents paisatges d'aquest indret conegut com LA PETITA ÀFRICA

 

GUIABENIN. Joan Riera. Editorial Laertes

La col·lecció “Rumbo a” de l’editorial Laertes ha publicat aquesta guia de Benin obra del nostre amic Joan Riera.

 En Joan és antropòleg de vocació i aquest fet queda força palès en aquesta guia ja que dedica força espai a ressenyar lesdiferents ètnies del país.

Malgrat ser un estat de reduïdes dimensions Benin posseeix una gran riquesa cultural, ètnica i paisatgística que fan que visitar-lo resulti molt interessant, no és, encara, una destinació turística massiva i és per aquest motiu que ens permetem la llibertat d’aconsellar als qui els atreu conèixer les realitats africanes un viatge a aquestinteressant país.

Les encertades indicacions d’en Joan Riera us

seran de gran utilitat a l’hora de programar un viatge a Benín.

Podreu tenir l’oportunitat de fer-li totes les preguntes que us interessin el proper dia de Sant Jordi a la nostra parada a partir de les 6 tarda

 

Pàgina principal

Narrativa d'autors africans

Geografia i història

Mapa de situació

Contes i llegendes

Altres matèries

Tradició oral

  Antropologia i religió

Art

La Ploma us recomana

Viatges

  Tertúlies i activitats