Librería La Ploma DUES EUROPES. ÈXIT ECONÒMIC, FRACÀS POLÍTIC

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 Artículos

En total 0,00 €

DUES EUROPES
Título:
DUES EUROPES. ÈXIT ECONÒMIC, FRACÀS POLÍTIC
Subtítulo:
Autor:
TREMOSA I BALCELLS, RAMON
Editorial:
EDITORIAL FONOLL
Materia
Ensayo
ISBN:
978-84-948976-9-6
Páginas:
136
Disponibilidad:
Consultar disponibilidad
Idioma:
Catalán
16,00 €

Sinopsis

Europa és un èxit d’integració econòmica i monetària, així com també és un model imitat a tot el món pel que fa a les seves àrees de lliure circulació de persones, béns, serveis i capitals, les famoses quatre llibertats del seu mercat únic.

El Brèxit i l’euroescepticisme, però, mostren també el fracàs del projecte d’unió política de la UE: centralitzat, poc transparent i poc democràtic, controlat des de les grans capitals que no cedeixen poder real. Brussel•les serveix massa sovint per europeïtzar fracassos nacionals i per nacionalitzar èxits europeus.

Sense una anàlisi acurada de les causes històriques i culturals que expliquin les divergències presents i que permetin compartir una diagnosi dels problemes actuals, no es podran consensuar les solucions per seguir construint el projecte polític europeu.

'Dues Europes' vol contribuir a aquest debat. És una tria d’articles sobre Europa, actualitzats i ampliats, que l’autor ha anat publicant al setmanari valencià 'El Temps' en el darrer any i mig.