VIDES HIPOTECADES

VIDES HIPOTECADES

ADA COLAU I ADRIÀ ALEMANY

16,50 €
IVA incluido
Consultar disponibilidad
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2012
Materia
Economía
ISBN:
978-84-15002-96-3
Páginas:
192
Encuadernación:
Tela
16,50 €
IVA incluido
Consultar disponibilidad
Añadir a favoritos

Vides hipotecades és un llibre valent. Un d'aquells llibres que irrompen sense demanar permís...» (Gerard Pisarello)

El dret a l'habitatge ha estat un dret sistemàticament vulnerat. Amb l'esclat de la crisi, a les dificultats d'accés que arrossegàvem històricament, s'hi sumarà la pèrdua de l'habitatge per part de milers de llars. Desnonaments, execucions hipotecàries, famílies desallotjades i endeutades de per vida... Però com hem arribat fins aquí?

El llibre explica les causes, assenyala i els responsables d'aquesta situació, analitza el paper que han tingut les administracions públiques i posa en relleu la lluita que des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'està duent a terme amb testimonis en primera persona.

Escrit per dos dels fundadors de la PAH, Vides hipotecades també ens dóna consells i recursos útils per defensar el dret a l'habitatge i evitar els abusos de poder de les entitats bancàries.

«Vides hipotecades és un llibre valent. Un d'aquells llibres que irrompen sense demanar permís, en el moment just en què els mateixos poders que han generat la crisi es disposen a pactar la seva impunitat i a culpabilitzar els més vulnerables.» Del pròleg de Gerard Pisarello.Ada Colau i Adrià Alemany

Ada Colau (Barcelona, 1974) treballa a l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC). Adrià Alemany (Barcelona, 1979) és economista. Tots dos són investigadors i activistes del dret a l'habitatge. Es van conèixer a VdeVivienda, moviment ciutadà que al 2006 va mobilitzar milers de persones exigint el dret a un habitatge digne. A partir d'aquesta experiència, van ser impulsors de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, constituïda a Barcelona el febrer del 2009. Ambdós han escrit nombrosos articles sobre la problemàtica de l'habitatge i són autors de diferents materials audiovisuals, com ara el documental La Ley del Ladrillo (2007) o el curt-metratge El ADN de la burbuja inmobiliaria (2009).Llegeix l'inici del llibreUn libro saca los colores al conflicto de la vivienda (El Periódico)

L'esclat de la bombolla immobiliària a BTV

Web de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

«El código de buena praxis bancaria es una tomadura de pelo». Entrevista a La Vanguardia

Consells antidesnonaments. Vídeo dels autors

Quan llogar era de tontos. El Periódico

Reportatge a Connexió Barcelona (BTV) (a partir de 1 hora 28 minuts)

Contra els desnonaments. Article a Vilaweb

Entrevista a Ada Colau a El cafè de la República (Catalunya Ràdio)

Ada Colau i Adrià Alemany parlen sobre el llibre Vides hipotecades

Discurs d'Ada Colau en el lliurament de Millor iniciativa solidària 2011 a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

Article sobre la dació en pagament (El País)Compra Vides hipotecades en ebook

Artículos relacionados